Liigan seurajoukkueet

Suomalainen jääkiekko elää kulta-aikaansa, sen voimme todeta nähtyämme Leijonien upeita suorituksia viime vuosien aikana. Vaikka Tshekin MM-kisoissa voittoa ei vielä tullutkaan, niin silti saattoi huomata, että joukkue on todella hyvässä iskuvoimassa, ja ennen kaikkea monta nuorta nimeä nousi otsikoihin suorituksillaan kaukalossa. Pekka Rinteen kolme peräkkäistä nollapeliä maalivahtina ylsi kisojen ennätykseksi, ja myös nuoren Juuso Saroksen suoritus maalivahtina on puhuttanut paljon kansainvälistäkin mediaa.

Kärpät uusi mestaruutensa

Myös SM-liigassa pelattiin tällä kaudella kenties kaikkien aikojen parasta suomalaiskiekkoa. Finaalit pelattiin 15.-24.5 Oulun Kärppien ja Tampereen Tapparan välillä. Voitto meni lopulta Kärpille neljällä voitetulla ottelulla ratkaisevassa, seitsemännessä osaottelussa.

Liigan voittaneilla Kärpillä on jo yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta ja seitsemän peräkkäistä mitalisijoitusta, mikä on samalla myös Suomen ennätys. Hopealle yltäneellä Tapparalla on puolestaan yhteensä peräti 15 SM-voittoa. Pronssisijalla olevalla raumalaisella Lukolla on hallussaan yksi Suomen mestaruus sekä useita hopea- ja pronssisijoituksia.

Mitalisijojenkin ulkopuolella käydään tiukkaa taistelua

SM-liigassa on mukana yhteensä 14 joukkuetta. Liigan runkosarjassa pelataan 60 ottelua, ja kuusi parasta joukkuetta pääsee suoraan puolivälieriin. Sijoille 7-10 sijoittuneet pelaavat pudotuspeliottelut puolivälieriin pääsystä, ja sijoille 11-14 jääneet joukkueet putoavat pois puolivälieristä. Pudotuspeleissä tai neljännesfinaaleissa on näin ollen mukana kahdeksan parasta joukkuetta; tänä vuonna kyseessä oli Kärpät, Tappara, Lukko, JYP, Blues, KalPa sekä HIFK ja SaiPa. Joukkueet sijoittuivat pisteille mainitussa järjestyksessä.

Neljännelle sijalle pudotuspelien jälkeen ylsi jyväskyläläinen JYP (Jyväskylän Palloilijat). Seuraavina liigassa olivat espoolainen Blues, joka on tunnettu taistelevasta pelityylistään ja laadukkaasta juniorityöstä, sekä kuopiolainen KalPa eli Kalevan Palloseura. Helsinkiläinen HIFK (Idrottsförening Kamraterna, Helsingfors) on puolestaan Liigan seuroista vanhin. Viimeinen runkosarjasta jatkoon päässyt joukkue oli SaiPa eli Saimaan Pallo, joka on lappeenrantalainen jääkiekkoseura.

Joukkueet, jotka jäivät sijoille 9-14, ja siten karsiutuivat pois jatkosta, olivat Ässät, Ilves, HPK, Pelicans, TPS ja Sport. Parhaat pisteet näistä kuudesta joukkueesta keräsi siis porilainen Ässät, joka on voittanut kultaa kolmena vuonna. Tamperelainen Ilves puolestaan on Suomen menestyksekkäin seura: se on voittanut Suomen mestaruuden yhteensä 16 kertaa. HPK eli Hämeenlinnan Pallokerho on voittanut mestaruuden kerran ja lahtelaisella Pelicansilla puolestaan on aikaisempana saldona yksi SM-liigan hopea. Hännille liigassa 2014-15 jäivät turkulainen TPS, joka kuuluu kuitenkin Suomen parhaiten menestyneisiin seuroihin, sekä vaasalainen Sport, joka sitä vastoin on SM-liigan uusi tulokas.